pátek 25. prosince 2009

Vítám Vás


Musím se přiznat, že psát blogy mě nikdy nenapadlo dokud jsme se nedostali do sféry nové technologie. U tohoto tématu bych se měla trochu pozastavit, protože zrovna díky němu se tu ocitám, a připravte se na to, že vám budu psát pravděpodobně o samých nepodstatných blbostech. Tenhle blog ale určitě není o tom aby se tu někdo ukazoval, aby představil svuj život pomocí fotek a svojí náladu pomocí statusů po případě svoje idoly pomocí "pokeů". Samozřejmě můj blog není ani o tom, aby si tu někdo postavil farmu a měl co nejvíc posázených rýží v ůmyslu koupit si traktor v dalším kole. Tento blog je tu od toho, aby se dalo diskutovat, přemýšlet, vyměňovat názory a tak, prosím, neváhejte a nechávejte tu komenty.

Teď ale rovnou zamířím na nejaktualnější téma. Téma, které nás všechny pohltilo v čistém slova smyslu- Vánoce. Po tom, co jsme si všichni prošli šílenými nákupními centry abychom potěšili své blízké, po tom co jsme se všichni zapotili v nákupních frontách a po tom, co jsme se konečně vraceli domů s výrazem,že bychom zabodli i Tu osobu, která stojí za námi v přeplněné tramvaji s batohem na zádech, který nás jemně ale regulérně ťuká do zad, tak potom všem se konečně můžeme zabořit do pohodlného křesla,koukat se na pohádky a zpolykat nezčetné množství mandarinek. Ano, mandarinky. Jsou všude a jistě mě všichni podpoříte, když řeknu, že není mandarinka jako mandarinka, a že nás vždy pohltí vlna štěstí, když narazíme na tu Správnou mandarinku, bez pecek a se sladkou chutí.

Vraťme se ale k Vánocům jako takovým. Musím říct, že ty moje byly docela povedené. Vzhledem k tomu, že v rodině máme malé ratolesti, tak k nám dorazil ježíšek už velice brzy. V 5 byla Večeře, kolem 6. už byly rozdány všechny dárky a potomci přilepení k PSP přestali vnímat reálný svět. Vždy mě ale zajímalo, proč jsme snad jediná země na světě, která věří na ježíška? Proč si rodiče přidělují takovou námahu a vymyšlí různé způsoby jak odvrátit pozornost svých dětí a dostávají se tak do nebezpečných akcí jako je nošení dárků pod stromeček?

Na tyto otázky asi není odpověd ale jisté je to, že věřit na ježíška je krásná věc. Každý v něj věřil, každý si ho nějak představoval a každý se ho snažil nějak spatřit. Věřit na ježíška je krásná věc ale na druhou stranu zjistit jeho správnou podobu je ještě krasnější věc. Zjistíme, kolik lásky a dobroty se skrývá v našich blízkých. Nakonec se i my sami staneme takovým ježíškem a pochopíme, že darovat dárky je pocit ještě krásnější než dárky dostávat. Zjistíme, že Vánoce i přes všechny ty šílené nákupy a rodinný zmatek opravdu stojí zato. A tak i přesto, že jsem se z nudy nezčetněkrát koukla na facebook a nebyla jsem sama, vzhledem ke všem kontaktům co byli "online" ,všem přeji Kráansé Vánoce a vracím se k mým mandarinkám a k těm zbylým pohádkám co v televizi ještě dávají...

J.

1 komentář: